Recept

Ardenner kipfilet met witlofsalade en chorizo-aardappeltjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • Pampakruiden
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 750 gram aardappelblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 150 gram chorizo, in blokjes
  • 4 struikjes witlof
  • 2 schijven ananas uit blik, uitgelekt en in stukjes
  • 1 el zilveruitjes, uitgelekt
  • 50 gram rookvlees, in reepjes
  • 1 el mayonaise
  • 2 eieren, hardgekookt, in kwarten
  • 1 tomaat, in plakken
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • Peper en zout

Bereiding

Wrijf de kipfilets in met pampakruiden en wikkel om elke kipfilet 2 plakken ontbijtspek.
Doe de aardappelblokjes in een ruime ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en zout.
Zet de ovenschaal 45 minuten in een oven van 190 graden Celsius. Schep 10 minuten voor het einde van de baktijd de chorizoblokjes erdoor.
 
Leg de kipfilet op een ingevette bakplaat en zet deze 15 minuten na de aardappels in dezelfde oven.

In de tussentijd de witlof halveren, de harde kern verwijderen en de witlof in reepjes snijden. Meng de witlof met de ananas, zilveruitjes en rookvlees en schep de mayonaise erdoor. Garneer met tomaat en ei en bestrooi met bieslook. Serveer dit bij de aardappelblokjes en Ardennerkipfilet die tegelijk in de oven klaar zijn.

Eet smakelijk!
Gildenieuws

Openingstijden

MaandagMa 08.00 t/m 18.00 uur
DinsdagDi 08.00 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 08.00 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 08.00 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 08.00 t/m 20.00 uur
ZaterdagZa 08.00 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m